Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 14:17
Τα νέα του ΣΕΜΕΕ


κατηγορίες
Δελτία Τύπου12.04.12
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ FINAT


FINAT Congress and Label Competition 2012

Θέμα του Συνεδρίου  2012: Βιώσιμη ετικετοποίηση  - τώρα είναι η ευκαιρία σας!
Διαγωνισμός λογότυπου
 για το Συνέδριο του FINAT: Και ο νικητής είναι ...

Προκειμένου να ενθαρρυνθεί η επόμενη γενιά γραφιστών, ο Finat(FederationINternationaledesfabricantsettransformateursd’ AdhesifsetThermocollantssurpapiersetautressupports) διοργάνωσε και θεσμοθέτησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια  διαγωνισμό για το λογότυπο του συνεδρίου. Περισσότερες από 120 συμμετοχές υποβλήθηκαν από δύο (2) εκπαιδευτικά ιδρύματα: Την Σχολή Βακαλό, και την Akto College, που και οι δύο εδρεύουν στην Αθήνα.

Το επίπεδο των συμμετοχών ήταν πολύ υψηλό και αποτελεί καλό οιωνό για την Ελλάδα και το μέλλον του κλάδου των γραφικών τεχνών και της συσκευασίας στο design.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σ’ένα πολύ όμορφο και θετικό κλίμα  στις 5 Απριλίου 2012 στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας με συμμετοχές από τον χώρο των γραφικών τεχνών, ετικετοποιούς, προμηθευτές και σπουδαστές από τις σχολές ΒΑΚΑΛΟ και ΑΚΤΟ.  Την εκδήλωση παρουσίασε  ο κ. AydinOkay, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ετικετοποιών Τουρκίας και μέλος του Δ.Σ του FINAT. Στη συνέχεια, ακολούθησαν ομιλίες των χορηγών και την  εκδήλωση έκλεισε ο κ. Γρηγόρης Κόκκορης Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Ε.Ε., απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό.  

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης για διάφορους τομείς σχετικά με τις δραστηριότητες , την εξέλιξη και την παραγωγή του κλάδου των γραφικών τεχνών και της συσκευασίας.

Επιπλέον, η εκδήλωση αυτή άφησε πίσω της μία νότα φρεσκάδας και αισιοδοξίας, μετέδωσε εμπειρία και έμπνευση και παρουσίασε μια προοπτική στο κοινό μας μέλλον.

Το βραβείο δόθηκε στον Γεώργιο  Καρανίκααπό την Σχολή Βακαλό του τμήματος  Design, ο οποίος παρήγαγε ένα πολύ απλό μονόχρωμο σχέδιο που απεικονίζει τον Μαίανδρο, ένα σχέδιο το οποίο παρατηρείται κυρίως γύρω από τα τείχη αρχαίων ελληνικών κτιρίων. Η ιδέα του ήταν να δείξει, με έναν στυλιζαρισμένο τρόπο, τα δύο χέρια να διασυνδέονται και να συνεργάζονται μεταξύ τους,  απεικονίζοντας έτσι το  διεθνή και  πολυ-πολιτισμικό χαρακτήρα του Συνεδρίου του Finat.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.)