Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 15:56
Τα νέα του ΣΕΜΕΕ


κατηγορίες
Δελτία Τύπου06.12.12
ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Μ.Ε.Ε.


Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου με τη συμμετοχή 34 επιχειρήσεων. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, έγιναν οι αρχαιρεσίες. Πρόεδρος της Συνέλευσης ορίστηκε ο κ. Γιάννης Ρόης και Γ.Γ. ο κ. Νικήτας Ζαραβίνος.

 Τη Συνέλευση προλόγισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Κόκκορης, ο οποίος καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε εν συντομία στα πιο σημαντικά θέματα που απασχόλησαν το Σύνδεσμο αυτή τη χρονιά.

 Μεταξύ άλλων είπε:

«Το 2012 ήταν ένα ιδιαίτερο και δύσκολο έτος. Τι να πρωτοπεί κανείς!  Η χώρα και ο κλάδος ειδικότερα, δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο ο ΣΕΜΕΕ δείχνει ότι είναι δραστήριος, καταγράφοντας πολλές δράσεις μέσα στο 2012. Οι δράσεις αυτές συντηρούν και προασπίζουν το Σύνδεσμο αλλά και τον κλάδο γενικότερα, αισιοδοξεί και αυτό είναι που επιθυμεί να μεταφέρει σε όλα του τα μέλη.

Πρέπει να είμαστε όλοι δεμένοι και να γίνουμε ομάδα. Από τα ταξίδια μου στο εξωτερικό και τη συμμετοχή μου σε εκθέσεις, έχω κατανοήσει ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται τη κρίση όπως εμείς ως χώρα και ως κλάδος.  Είμαστε «τραυματισμένοι» ως χώρα και ως επαγγελματίες και δυστυχώς έτσι μας βλέπουν εκτός συνόρων. Χρειαζόμαστε πρεσβευτές των καλών στοιχείων της χώρας μας στο εξωτερικό. Αυτό τονίσθηκε έντονα στους Γερμανούς συνέδρους στο πρόσφατο Συνέδριο της FINAT.

Στην πρόσφατη έκθεση ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ νιώσαμε το κοινό να ενδιαφέρεται και να αναζητά τρόπους τυποποίησης και προώθησης της παραγωγής τους-προϊόντων τους.

Τέλος, θεωρώ ύψιστης σημασίας την προσπάθεια ενίσχυσης του Συνδέσμου μας και του κλάδου, με συνεργασίες, συνέργιες, επικοινωνία μεταξύ των μελών και άλλους τρόπους».

 Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε, όπου και έγινε αντιληπτό το σοβαρό και σημαντικό έργο της Διοίκησης.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συνέδρων, για διάφορα θέματα που αφορούν το Σύνδεσμο και ειδικότερα τα οικονομικά του Συνδέσμου και πιθανές λύσεις για την εξεύρεση νέων πόρων, την πιθανή εκμετάλλευση του κτιρίου του Συνδέσμου, τις εξελίξεις της Σχολής, την εγγραφή συνδεδεμένων μελών και την τροποποίηση του Καταστατικού, την προσέλκυση νέων μελών και τη διεύρυνση του κλάδου και τέλος, τις διαγραφές μελών με οφειλές προηγούμενων ετών.

 Η φετινή Γενική Συνέλευση χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων μελών, ως πολύ σημαντική, αποτελεσματική και εποικοδομητική Συνέλευση των τελευταίων ετών.

 Για την ελεγκτική επιτροπή των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων του Συνδέσμου για το έτος 2013 εξελέγησαν δι’ ανατάσεως χειρός οι κ.κ. Βγόντζας Κωνσταντίνος, Δανιήλ Πέτρος και Σταυριανόπουλος Βασίλειος.

Αναπληρωματικοί ελεγκτές οι κ.κ. Παπαθανασίου Βασίλειος και Τσεκούρας Λάμπρος.

 Ευχόμαστε καλή συνέχεια και αισιοδοξία στο ακόμα πιο δύσκολο και απαιτητικό έργο της νέας χρονιάς.